Fëmijët e Sarajevës kujtojnë luftën pak ditë pas përfundimit të saj (VIDEO)

25 Nëntor, 2017 - 1:52 pm

Fëmijët e lindur në fundin e viteve 80-të dhe fillimin e viteve 90-të të shekullit të kaluar, në Bosnje, janë ata që kanë parë me sytë e tyre dhe janë rritur afër krimit, vrasjeve e masakrave.

Dokumentarë të ndryshëm tregojnë se fëmijët që kanë arritur të shpëtojnë nga Srebrenica, apo edhe nga Saga e Sarajevës, kanë traumat e tyre dhe përballen shpeshherë me të kaluarën e tyre, të kaluarën e prindërve të tyre.

Pamje poshtë tregojnë fëmijët të cilët flasin për luftën, në ditët e fundit të saj, por edhe pas përfundimit të saj. Madje, për disa është e pakuptueshme se si fqinjët e tyre janë kriminelët, dhe se ata nuk do të mund ta lëndonin shokun a shoqen e tyre, siç po bëjnë “fqinjët” – kriminelët e Serbisë, shkruan KultPlus.

Ata vizitojnë edhe varrezat ku vajtojnë dhe qajnë bashkë me mësuesit e tyre, për humbjen e familjarëve dhe më të dashurve të tyre.

Saga e Sarajevës ka nisur me 5 prill 1992 e deri me 29 shkurt të vitit 1996. Ajo do të ishte pilot-testi i parë i tmerrshëm i Serbisë para se diçka e tillë të provohej në Kosovë, vetëm pak vite më pas. Lufta megjithatë përfundoi falë Marrëveshjes së Dayton-it.

13 mijë e 952 njerëz kanë humbur jetën në këtë Sagë. Sarajeva dhe Bosnja në tërësi sot merr frymë më lirë pasi Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Dragomir Milloshevic dhe Stanislav Galic kanë marrë dënimin e tyre të merituar për këto krime. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme