Filmi “Copëza” në Teatrin Oda

25 Prill, 2024 - 3:55 pm

Nesër, më 26 prill, në Teatrin Oda do të shfaqet filmi “Copëza” me fillim nga ora 19:00.

Filmi “Copëza”, prodhuar nga Intent New Theatre & Chewboy Productions do shfaqet këtë të premte për të përmbyllur një rrugëtim të gjatë e plot përkushtim të pesë shkrimtarëve të rinj kosovarë: Blerina Kallaba, Shqipe Gashi, Albanoi Retkoceri, Fatbardha Zyberi dhe Agnesa Mehanolli.

Filmi do jetë një kombinim lojësh prej aktorëve për të sjellur në jetë tregimet, poezitë e dramat që këta shkrimtarë të rinjë kanë shkruar nën mentorimin e dramaturgëve e regjisorëve anglez për të treguar pak copëza prej përditshmërisë, përrallave e magjisë që realiteti kosovar ju ka ofruar atyre.

Lufta e 13 vjeçares Amali, Besa e Konstadinit, Sistemi që transformon biologjinë e kundërshtarëve, Durimi i qytetarëve në trafikun e një vere prishtinase e Dashuria më poetike shprehur në krejt dimensione të tjera këtë herë është çka pritet të shihni në projektin artistik të radhës që Intent New Theatre ka finalizuar për të vënë në pah talentet më të reja artistike krijuese në Kosovë./KultPlus.com

Të ngjajshme