Filmi “Mommie Dearest” dhe abuzimi me fëmijë nga ylli i Hollywood-it

25 Qershor, 2019 - 9:36 pm

Filmi i viteve 1981 Mommie Dearest  i bazuar në kujtimet e ditarit të Joan Crawford, shpalos abuzimet e nënës së saj adoptuese, yllit të Hollywood-it Christina Crawford, ku nën ndikimin e alkoolit dhe substancave ë tjera, ushtronte dhunë në Joan-nën, duke e goditur, ofenduar me fjalë dhe detyruar që të pastronte e të gatuante.

Memoari i saj i jetës, në lidhje me kujtimet e abuzimit nga nëna e saj adoptuese, është ndoshta dëshmia e pare e dokumentuar e abuzimit me fëmijë.

Christina Crawford e adoptoi Joan Crawford në vitin 1940, por Joan në kujtimet e saj për Christinan paraqiten plotë dhunë dhe abuzime nga më të ndryshmet.

Mommie Dearest filmi i pare i këtij lloji, që dokumenton abuzimin e fëmijëve nga pikëpamja e një fëmije, ku ndryshoi rrënjësisht përfaqësimin e viktimave dhe ishte një pararendës i fuqishëm të drejtave të viktimave.

Joane, tashmë në të 80-tat, shprehet “Ajo duhej të ishte në burg, duke u akuzuar për vrasje në tentativë.”/ The Guardian/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme