Filmi ‘ZANA’, në Cineplexx me 21 shtator

9 Shtator, 2019 - 7:15 pm

Historia tronditëse e një gruaje kosovare e cila duhet të përballet me shumë “sehire” për tu bërë nënë.

Filmi ‘Zana’ kuptohet që është më shumë se kaq. Adriana Matoshi dhe Astrit Kabashi, në rolet kryesore, vijnë në filmin me regji nga Antoneta Kastrati i cili nga 21 shtatori do të shfaqet edhe në Cineplexx në Prishtinë.

Filmi Zana është një dramë tronditëse dhe emocionuese që përcjellë një grua të re kosovare që përpiqet të bëhet nënë përderisa ballafaqohet me tmerret nga kaluara e saj e errët e kohës së luftës.

Projekti Filmik ZANA është poashtu filmi i gjatë në të cilin motra e Antonetës, kinematografja e suksesshme Sevdije Kastrati e ka xhiruar filmin me kamerat dhe lentet e Panavision-it pasi që kanë fituar çmimin the Neë Filmmaker Grant.

Mbështetësit kryesorë financiarë të filmit janë Qendra Kinematografike të Kosovës, Qendra Kombëtare e Kinematografisë (Shqipëri), Panavision Neë Fimmaker Grant, SFFILM Rainin Grant, Light Iron dhe komuna e Pejës. Projekti filmik ishte poashtu pjesëmarrës i MIDPOINT Feature Launch 2017, fitues i MIDPOINT Development Aëard, dhe pjesëmarrës i MIDPOINT Editing Room.

Producent i filmit ZANA është Casey Cooper Johnson dhe bashkëproducentē Sevdije Kastrati me Crossing Bridges Films (Kosovë), Dritan Huqi me On Film Production (Shqipëri), dhe Miguel Govea dhe Brett Ëalker nga Alief. Në rrolet kryesore luajnë Adriana Matoshi, Astrit Kabashi, Fatmire Sahiti, Mensur Safqiu, Irena Cahani, Shengyl Ismajli, Vedat Bajrami, Çun Lajçi, dhe Ilire Vinca.

Të ngjajshme