Kosova hapë thirrjen për propozime për OSCAR

19 Korrik, 2018 - 11:45 am

QKK ka hapur thirrjen per propozime per Oscar, me anë të se cilës ka kërkuar që të gjithë të interesuarit që të dërgojnë propozime për konsiderim për çmimin OSCAR për kategorinë për film në gjuhë të huaj, i cili mund ta përfaqësoj Kosovën këtë vit.

Të drejtën e konkurimit e kanë të gjithë filmat e metrazhit të gjatë nga Kosova që janë shfaqur apo do të shfaqen për shtatë ditë rresht në kinematë e Kosovës duke filluar nga data 1 Tetor 2017 dhe jo më larg se data 30 Shtator 2018 dhe të cilët i plotësojnë kushtet tjera të vëna nga “Academy of Motion Picture Arts and Sciences”.

Komisioni përzgjedhës i Kosovës këtë vit kryesohet nga regjisori i shquar Isa Qosja, ndërsa anëtarët tjerë janë aktori dhe producenti Fatmir Spahiu, skenaristja Visare Aliu, aktori e regjisori Edon Rizvanolli, producenti Valon Jakupaj, regjisori Faton Bajraktari dhe aktori e producenti Shkumbin Istrefi.

Kushtet e aplikimit i gjeni më poshtë:

http://www.oscars.org/sites/oscars/files/91aa_rules.pdf

Propozimet mund të dergohen përmes postës elektronike: [email protected]

Apo permes postes:

Qendra Kinematografike e Kosovës

Rruga UÇK Nr. 273

10000 Prishtina

Kosova

Data e fundit për dërgimin e propozimeve është 15 gusht 2018.

Të fundit

Të ngjajshme