Kulla e Asllan Tupellës shpëtohet nga rreziku

17 Korrik, 2017 - 1:20 pm

Vitin e kaluar, pas hulumtimit të bërë nga CHwB Kosova, kjo kullë u vlerësua të jetë në gjendje shumë të keqe, përcjellë KultPlus.

Kulla e Asllan Tupellës e cila gjendet në fshatin Kqiqi i Vogël, në Komunën e Mitrovicës, vitin e kaluar, pas hulumtimit të bërë nga CHwB Kosova, kjo kullë u vlerësua të jetë në gjendje shumë të keqe duke rrezikuar familjen që jeton pranë saj.
Kështu kulla hyri në listën “Trashëgimia në Rrezik” e publikuar në platformën trashegimianerrezik.com dhe u apelua për shpëtimin e saj. Sot, kjo kullë ishte pjesë e Programit të Intervenimeve Emergjente të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, duke u shpëtuar nga rrënimi. / KultPlus.com

Të ngjajshme