KultPlus ju sjellë filmat që do të shfaqen në “Javët e Frankofonisë”

13 Mars, 2019 - 11:10 am

Në kuadër të javëve të Frankofonisë, Aleanca Franceze ju fton në Festivalin e Filmit të shkurtër. Nga 13 deri më 19 mars, zbuloni filmat e shkurtër francez mbi temat aktual. Filmat janë për mosha të ndryshme ndërsa hyrja është falas.

-E mërkurë, 13 mars, ora 20:00
“En haut de l’affiche” përzgjedhja e filmave nga emra të mëdhenj kinemasë: Lambert Wilson, Wes Anderson, Bruno Podalydes, Emmanuelle Devos, Marilyne Canto dhe Natalie Portman.

-E enjte, 14 mars, ora 18:00 – seancë për fëmij
“C’est fantastique !” : Dhe nëse imagjinata nuk do kishte kufi? Pesë filma për të shtyrë kufijtë e zakonshëm.

-E shtunë, 16 mars, ora 11:00 – sesioni i fëmijëve
“Drôles de bêtes !” : Në dy këmbë, në të katër këmbët, centipedë … Miqtë tanë kafshët bëjnë 400 të shtëna.

-E henë, 18 mars, ora 19:30
“Un monde sans frontières ?” : Politikat e Migracionit, Emigracioni dhe të Drejtat e Njeriut, Tema mjerisht të aktualitetit.

-E martë, 19 mars, ora 19:30
“Prix SNCF du polar 2019” : 98 minuta për të ofruar një vështrim kompleks dhe bashkëkohor në çështjet sociale thelbësore, midis humorit dhe dramës./ KultPlus.com

Javët e Frankofonisë: Programi i plotë

Të ngjajshme