Kur ata e pyetën, “Kush është Zoti?”

26 Dhjetor, 2022 - 3:00 pm

Kur ata e pyetën, “Kush është Zoti?”

“Zoti është një linjë që hapet”, u përgjigj e bekuara Juana, ajo ishte vetëm 14 vjeç, dhe askush nuk e kuptoi se çfarë po përpiqej të thoshte ajo. Dhe pastaj, të gjithë fëmijët i bën Juanës që po vdiste me dhjetra pyetje:

A kemi vdekur apo jemi të gjallë?

A jemi të lodhur apo jemi të fortë?

A jemi të shëndetshëm apo jemi të sëmurë?

A jemi të mirë apo jemi të këqinj?

A kemi ende kohë apo koha ka mbaruar?

A jemi të rinj apo të vjetër?

A jemi të pastër apo jemi të pisët?

A jemi budallenj apo jemi të zgjuar?

A jemi të vërtetë apo jemi të gënjeshtërt?

A jemi të pasur apo jemi të varfër?

A jemi mbretër apo jemi shërbërtorë?

A jemi të mirë apo jemi të bukur?

A jemi të ngrohtë apo jemi të ftohtë?

A jemi të lumtur apo jemi të verbër?

A jemi të zhgënjyer apo jemi të mbushur me gëzim?

A jemi të humbur apo jemi të gjetur?

A jemi burra apo jemi gra?

“Nuk ka rëndësi”, u përgjigj e bekuara Juana teksa po dergjej në moshën 18 vjeçare.

Në buzë të vdekjes, ajo shtoi me lot në sytë e saj:

“Zoti nuk i lejon vetes të shihet.”

Zoti nuk bërtet.

Zoti nuk pëshpërit.

Zoti nuk shkruan.

Zoti nuk dëgjon.

Zoti nuk bën chat.

“Zoti nuk na ngushëllon.”

Dhe të gjithë fëmijët e pyetën:

“Kush është Zoti?”

Dhe Juana u përgjigj:

“Zoti buzëqesh”.

Dhe vetëm atëherë e kuptuan të gjithë.

Filmi “Papa i Ri” (The Young Pope), Episodi 10, 2016, regjia Paolo Sorrentino

Përktheu Enkeleda Suti / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme