“Në mes” nga Samir Karahoda triumfon në Vilnius

5 Prill, 2019 - 7:47 pm

Filmi “Në mes” nga Samir Karahoda është zgjedhur filmi më i mirë në konkurrencë e filmave të shkurtë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Vilnius, shkruan KultPlus.

“Ky film është si një përrallë, ishim të gjithë të dhënë pas tij nga shkëlqimi që sjellë dhe aftësia për të ndërtuar vet historinë tënde dhe festa e fuqishme e kinematografike”, thuhet në vlerësimin e jurisë së festivalit.

Filmi trajton dy tema paralelisht; fenomenin e ndërtimit të shtëpive të njejta dhe migrimin e cila veçmas theksohet nëpër këto familje. Nëpërmjet personazheve, portretizon marrëdhënien dhe solidaritetin në mes vëllezërve; sakrificën dhe vendosmërinë e prindërve për të mbajtur harmoninë brenda familjes; kuptimin dhe rëndësinë e shtëpisë dhe shpresës në mes kthimit apo jo në vendlindje.

Filmi është prodhim i SK Pictures, i mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës, Banka për Biznes, Komuna e Prizrenit, Komuna e Prishtinës dhe DokuFest.

Regjia dhe Drejtor i Fotografisë: Samir Karahoda, Producent: Eroll Bilibani, Montazhi: Enis Saraçi, Dizajner Zëri: Memli Kelmendi, Xhirues Zëri: Gëzim Rama dhe Dizajnere Grafike: Nita Salihu Hoxha./KultPlus.com

Të ngjajshme