‘Nëntori i ftohtë’ i Ismet Sijarines triumfon në “GoEeast Film Festival”

16 Prill, 2019 - 10:50 pm

Cold November / Nëntor i ftohtë i regjisorit Ismet Sijarina triumfon ne GoEast Film Festival duke rrëmbyer Çmimin Mirënjohje Special të Jurisë, shkruan KultPlus.

“Të pranishë në këtë ceremoni, çmimin e kanë pranuar regjisori Ismet Sijarina dhe producenti Fatmir Spahiu”, shkruhet në njoftimin e QKK-së.

Filmi përcjellë Fadilin, i cili punon si arkivist në një ndërmarrje shtetërore, në Kosovën e fillim viteve ’90, dhe duhet të zgjedhë mes dy opsione të gabuara! Në këtë mënyrë ai, jashtë vullnetit dhe dëshirës së tij, “gëlltit” turpin, ballafaqohet me imazhin e keq dhe duron presionin nga të gjitha palët.

Projekti filmik “Nëntor i Ftohtë” është produksion i shtëpive filmike Thumbs Up dhe Buka në bashkëprodhim me Albasky Film, AUDIOHAUS dhe Ikone dhe është mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe Qendra Kombëtare Kinematografike e Shqipërisë.

Në rolet kryesor paraqiten aktorët; Kushtrim Hoxha, Adriana Matoshi, Fatmir Spahiu Bufi, Emir Hadzihafizbegovic, Gordana Boban, May-Linda Kosumovic dhe Lum Veseli, ndërsa Skenari i shkruar nga: Arian Krasniqie Ismet Sijarina. Drejtor Fotografie Sevdije Kastrati, Montazher Vladimir Pavlovski, Muzika Jericho, Producent Fatmir Spahiu, Arian Krasniqi, Paskal Semini, Valon Bajgora, Regjia Ismet Sijarina.

Të fundit

Të ngjajshme