Nominimet në kategoritë kryesore në Golden Globes

11 Dhjetor, 2023 - 8:35 pm

Janë bërë të ditur nominimet për çmimet Golden Globes që edhe e hapin sezonin e çmimeve për vitin 2024.

Dy filmat që kanë dominuar edhe që është pritur janë “Barbie” dhe “Oppenheimer”, ku filmi i parë i ka marrë nëntë nominime, ndërkaq i dyti dy.

Ato u prezantuan nga Cedric “The Entertianer” dhe Wilmer Valderrama në një ceremoni që u transmetua edhe në internet.

Filmi më i mirë dramë

 • “Oppenheimer”
 • “Killers of the Flower Moon”
 • “Maestro”
 • “Past Lives”
 • “The Zone of Interest”
 • “Anatomy of a Fall”

Filmi më i mirë komedi ose mjuzikëll

 • “Barbie”
 • “Poor Things”
 • “American Fiction”
 • “The Holdovers”
 • “May December”
 • “Air”

Filmi më i mirë i animuar

 • “Spider-Man: Across the Spider-Verse”
 • “The Boy and the Heron”
 • “Elemental”
 • “The Super Mario Bros. Movie”
 • “Wish”
 • “Suzume”

Arritje kinematografike dhe në arkat filmike

 • “Barbie”
 • “Oppenheimer”
 • “Spider-Man: Across the Spider-Verse”
 • “Guardians of the Galaxy Vol. 3”
 • “The Super Mario Bros. Movie”
 • “John Wick: Chapter 4”
 • “Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1”
 • “Taylor Swift: The Eras Tour”

Filmi më i mirë në gjuhë të huaj

 • “Anatomy of a Fall” (France)
 • “The Zone of Interest” (United Kingdom)
 • “Society of the Snow” (Spain)
 • “Fallen Leaves” (Finland)
 • “Past Lives” (United States)
 • “Io capitano” (Italy)

Aktori më i mirë në dramë

 • Bradley Cooper, “Maestro”
 • Cillian Murphy, “Oppenheimer”
 • Leonardo DiCaprio, “Killers of the Flower Moon”
 • Colman Domingo, “Rustin”
 • Andrew Scott, “All of Us Strangers”
 • Barry Keoghan, “Saltburn”

Aktorja më e mirë në dramë

 • Lily Gladstone, “Killers of the Flower Moon”
 • Carey Mulligan, “Maestro”
 • Sandra Hüller, “Anatomy of a Fall”
 • Annette Bening, “Nyad”
 • Greta Lee, “Past Lives”
 • Cailee Spaeny, “Priscilla”

Aktorja më e mirë në komedi ose mjuzikëll

 • Emma Stone, “Poor Things”
 • Margot Robbie, “Barbie”
 • Natalie Portman, “May December”
 • Fantasia Barrino, “The Color Purple”
 • Alma Pöysti, “Fallen Leaves”
 • Jennifer Lawrence, “No Hard Feelings”

Aktori më i mirë në komedi & mjuzikëll

 • Jeffrey Wright, “American Fiction”
 • Paul Giamatti, “The Holdovers”
 • Matt Damon, “Air”
 • Joaquin Phoenix, “Beau is Afraid”
 • Timothée Chalamet, “Wonka”
 • Nicolas Cage, “Dream Scenario”

Aktorja më e mirë në rol dytësor në dramë

 • Emily Blunt, “Oppenheimer”
 • Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”
 • Danielle Brooks, “The Color Purple”
 • Julianne Moore, “May December”
 • Jodie Foster, “Nyad”
 • Rosamund Pike, “Saltburn”

Aktori më i mirë në rol dytësor

 • Ryan Gosling, “Barbie”
 • Robert DeNiro, “Killers of the Flower Moon”
 • Robert Downey Jr., “Oppenheimer”
 • Charles Melton, “May December”
 • William Dafoe, “Poor Things”
 • Mark Ruffalo, “Poor Things”

Regjisori më i mirë

 • Martin Scorsese, “Killers of the Flower Moon”
 • Christopher Nolan, “Oppenheimer”
 • Greta Gerwig, “Barbie”
 • Yorgos Lanthimos, “Poor Things”
 • Bradley Cooper, “Maestro”
 • Celine Song, “Past Lives”/KlanKosova/KultPlus.com

Të ngjajshme