Rikthehet ‘Twilight’, por këtë herë si një serial

21 Prill, 2023 - 6:00 pm

Saga e ‘Twilight’ do të shfaqet edhe në ekranin e vogël. Sipas The Hollywood Reporter, një serial televiziv i bazuar në serinë e librave më të shitur nga autorja Stephenie Meyer është në fazat e hershme të zhvillimit nga Televizioni Lionsgate.

Sinead Daly është duke punuar për skenarin. Së bashku me produksionin ata do të vendosin së bashku nëse ishte një ribërje apo nëse do të ndjekin një “rrugë tjetër”. Duke qenë se planet janë në fazat e tyre të hershme, seriali i ri nuk është “lidhur” me ndonjë platformë specifike transmetimi apo rrjet televiziv.

Burimet thonë se në përshtatjen televizive pritet të përfshihet edhe vetë autorja. Libri i parë i serisë, ‘Twilight’, u botua në vitin 2005 dhe u pasua nga tre vazhdime, Hëna e Re, Eklipsi dhe Agimi. Të gjithë së bashku ata shitën më shumë se 100 milionë kopje në mbarë botën.

Të katër librat u shndërruan në një ekskluzivitet filmash tepër të njohur me pesë filma, ‘The Twilight Saga’ me Kristen Stewart dhe Robert Pattinson. Filmi i parë u shfaq në vitin 2008, me protagonistët e rinj që u shndërruan brenda natës në yje të filmit. Në total, të pesë filmat tejkaluan 3 miliardë të ardhura në arkat globale.

“Twilight” është një “blerje” e madhe e bibliotekës së Lionsgate. Në fakt, në vitin 2017, CEO i kompanisë, Jon Feltheimer, deklaroi se “ka shumë histori për t’u treguar dhe ne do të jemi gati t’i tregojmë kur krijuesit tanë të jenë gati”, ai përmendi për “Twilight” dhe “Franshizat”./ KultPlus.com

Të ngjajshme