Safete Rogova, ndër aktoret e para në Kosovë

7 Shtator, 2021 - 5:58 pm

Safete Rogova u lind në Gjakovë me 1 mars 1946.

Fëmijërinë e kaloi në Gjakovë, para se të jetonte në Prishtinë.

Ka diplomuar për Gjuhë dhe Letërsi dhe për Dramë. Ajo është ndër aktoret e para gra në Kosovë dhe aktiviste për të drejtat e grave.

Në 2013, ajo u dekorua me Medaljen Presidenciale të Meritave për karrierën e saj në teatër, dhe fushatën kundër analfabetizmit dhe për fuqizimin e grave përmes Shoqatës Motrat Qiriazi, të cilën e bashkëthemeloi me motrën e saj Igballe Rogova dhe bashkëshortin e ndjerë, kostumografin dhe skenografin, Nuredin Loxha.

Burimi: Albanian Women / Instagram dhe Oral History
/ KultPlus.com

Të ngjajshme