“T’padashtun” edhe në Pejë

3 Tetor, 2017 - 12:34 pm

Me 6 dhe 8 tetor, prej ora 19:00, në Kinemanë Jusuf Gervalla në Pejë, vjen filmi T’padashtun” me regji të Edon Rizvanollit. Filmi “T’padashtun” gjatë muajit shtator është zgjedhur si propozimi zyrtar i Kosovës për çmimet Oskar, në kategorinë e filmit më të mirë të huaj, shkruan KultPlus.

Ky film është dramë e cila merret me pasojat dhe traumat e shkaktuara nga lufta e vitit 1999 në Kosovë. Filmi flet për një djalë të vetmuar adoleshent që jeton me nënën e tij kosovare në Amsterdam dhe që vazhdimisht hyn në telashe, ndërsa e kërkon pranimin e saj. Rikthimi i traumave të nënës së tij të shkaktuara nga lufta, të cilat ajo i’a mban të fshehura, ia rrotullojnë botën e tij përmbys.
Në rolet kryesore janë Adriana Matoshi dhe Jason de Ridder./KultPlus.com

Të ngjajshme