U hap mbrëmë edicioni i radhës i festivalit ‘Hyjnesha në Fron’

24 Gusht, 2018 - 2:03 pm

Me fjalën hyrëse – Makfire Miftari, drejtoreshë ekzekutive e festivalit të filmit ‘Hyjnesha në Fron’ dhe Besim Ajeti, drejtor dhe themelues, e shpallën të hapur edicionin e sivjetmë, të XI-të, të festivalit të filmit ‘Hyjnesha në Fron’.

Ky edicion po mbahet prej 23 deri më 27 gusht 2018, dhe ka një program mjaft të pasur me kategori të ndryshme filmash të cilët do të shfaqen në tri kinema – në vagon treni statik, në stacion të trenit dhe kino Armata – duke u munduar të ngrisë vetëdijen mbi ruajtjen e një pjese të bukur të kryeqytetit. Në kuadër të programit janë poashtu edhe punëtori të ndryshme profesionale. Mbrëmja e parë u pasua me premierën rajonale të filmit me ko-produksion lituanez-letonez-kroat ‘Breathing Into Marble’.

Fituesit në kategoritë e ndryshme do të shpallen nga juria në përbërje të artistëve: Edwin Mingard (regjisor, Mbretëri e Bashkuar), Mark Norfolk (regjisor, Mbretëri e Bashkuar), Agim Sopi (regjisor, Kosovë), Kimete Berisha (publiciste, Kosovë), Naser Shatrolli (dramaturg, Kosovë) dhe Yll Berisha (regjisor, Kosovë).

Dita e sotme ka në program shfaqjen e filmave të shkurtë, të gjatë, dokumentar, si dhe ata për fëmijë në kuadër të segmentit HYJNESHA Kids. Filmat shfaqen në tri kinematë e lartëcekura.

Programi

24 Gusht 2018

16:00

Category: Shorts

Icons – Director: Ronnie Cramer 5.10min, United States, 2018
Just Words – Director: Ilia Antonenko 23.57min. Russian Federation, 2015
Fahroozan – Director: Mirabbas Khosravinezhad 12 min. Iran, 2017
Cold Feet – Director: Keishi Suenaga 27min. Japan, 2017
Maniera Greca – Director: Kirineos Papadimatos 13.15min. Greece, 2017

18:00

Category: Documentary Film

Plague – Director: Koldo Almandoz 9.58min. Spain
Los Mambsies – Director: Russell McMahon, Kamrin Nielsen 12.09min. USA

20:00

Category: Feature Film

Haldaa – Director: Tauquir Ahmed 95 min. Bangladesh, 2017 (EU premiere, premierë evropiane).

HYJNESHA KIDS

Cinema: Train Station Prishtina

14:00

My short words – Director: Bekir Bulbul 70 min. Turkey, 2017 (Film artistik per femije / Kid’s Movie)
Whats inside “Hyjnesha ne fron” – Director: Mikio Saito 2’32”, Japan
(Children’s animated short film – film i shkurtër i animuar pë fëmijë)

Të fundit

Të ngjajshme