Më 7 dhjetor 1921, Hasan Prishtina krijoi kabinetin qeveritar që ekzistoj vetëm për 5 ditë

7 Dhjetor, 2022 - 9:08 am

Më 7 dhjetor 1921, Hasan Prishtina krijoi kabinetin qeveritar që ekzistoj vetëm për 5 ditë. Në këtë kabinet morën pjesë Zija Dibra si Ministër i Luftës, Luigj Gurakuqi si Ministër i Brendshëm, Fan Noli si Ministër i Punëve të Jashtme, Hoxhë Kadriu si Ministër i Drejtësisë, Kristo Dako si Ministër i Arsimit, Ahmet Dakli si Ministër i Financave, Haki Tefiku si Ministër i Punëve Botore dhe Bajram Curri si Komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë. Forcat kundërshtare shfrytëzuan situatën e tensionuar me Jugosllavinë, për rrëzimin e kësaj qeverie.

Burimi: Albanian vintage photography, people, cities, culture and history. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme