Odesa, vatra e shqiptarëve të Ukrainës

28 Shkurt, 2024 - 8:00 pm

Përndjekja e popullsisë ortodokse gjatë sundimit të Perandorisë Osmane detyroi shumë shqiptarë të emigronin drejt vendeve ballkanike.

Odesa ishte qyteti ku shqiptarët ortodoksë krijuan komunitetin më të madh në Ukrainë. Ruajtja e gjuhës kombëtare me fanatizëm dhe përcjellja e traditave dhe e zakoneve brez pas brezi, bëri që rrugicat e “arnautëve” të ruajnë gjurmët shqiptare.

Arkivi Qendror i Shtetit sjell në kujtesën historike pamje nga qyteti i Odesës dhe portretin e një emigranteje shqiptare të vendosur në këtë qytet. / KultPlus.com

Të ngjajshme