“Farazimus”, rok grupi i parë shqiptar

11 Qershor, 2018 - 7:30 pm

Më 1964, në Kosovë formohet rok grupi i parë “Farazimus” nga Gjakova.

Grupi me emrin Farazimus u paraqit para publikut pak vite pas jehonës së paraqitjes së Rok grupeve të para angleze, The Shadows, The Beatles, Roling Stones, etj.

Formacionin e grupit e përbënin katër veta. Kryesisht nxënës të shkollave të mesme të asaj kohe që ishin: Fadil Grezda – ritëm kitarë, Regip Ballata – solo kitarë, Zija Bejtullahu – bass kitarë dhe Musli Pozhegu – bateri./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme