Shënimi i 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës përmes fotove

18 Shkurt, 2023 - 9:00 am

Përmes ngjarjeve të ndryshme, më 17 shkurt Kosova shënoi 15-vjetorin e shpalljes së pavarësisë. 

Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës kanë mbajtur seanca solemne, teksa pjesëtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe Policisë së Kosovës kanë parakaluar në sheshet kryesore të Prishtinës. / KultPlus.com

1Në Kosovë, më 17 shkurt u mbajt një seancë solemne e Kuvendit të Kosovës për nder të 15-vjetorit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës. 
Gjatë kësaj seance, ku morën pjesë edhe presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, dhe ambasadorë të akredituar në Kosovë, presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani tha se forcimi i mëtejmë i shtetit të Kosovës "mision i gjithsecilit”. 
2Gjatë kësaj seance, ku morën pjesë edhe presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, dhe ambasadorë të akredituar në Kosovë, presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani tha se forcimi i mëtejmë i shtetit të Kosovës “mision i gjithsecilit”. 
Për shënimin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, pjesëtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe ata të Policisë së Kosovës parakaluan në sheshet kryesore të Prishtinës. 
3Për shënimin e 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, pjesëtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe ata të Policisë së Kosovës parakaluan në sheshet kryesore të Prishtinës. 
Për herë të parë, pjesëtarët e FSK-së dhe PK-së kanë parakaluar në vitin 2019, për të shënuar shpalljen e pavarësisë së Kosovës. 
4Për herë të parë, pjesëtarët e FSK-së dhe PK-së kanë parakaluar në vitin 2019, për të shënuar shpalljen e pavarësisë së Kosovës. 
Pjesëtarë të njësive speciale të Policisë së Kosovës duke parakaluar në sheshin Zahir Pajaziti në Prishtinë. 
5Pjesëtarë të njësive speciale të Policisë së Kosovës duke parakaluar në sheshin Zahir Pajaziti në Prishtinë. 
Pjesëtarë të FKS-së gjatë parakalimit në Prishtinë. 
6Pjesëtarë të FKS-së gjatë parakalimit në Prishtinë. 
FSK-ja numëron afër 2.500 trupa të rregullt dhe 800 rezervistë.
7FSK-ja numëron afër 2.500 trupa të rregullt dhe 800 rezervistë.
Qytetarë të shumtë në Prishtinë përcollën nga afër parakalimin e FSK-së dhe PK-së. 
8Qytetarë të shumtë në Prishtinë përcollën nga afër parakalimin e FSK-së dhe PK-së. 
Parakalimin po ashtu e përcollën nga afër edhe krerët shtetërorë të Kosovës, së bashku me të ftuar të tjerë. 
9Parakalimin po ashtu e përcollën nga afër edhe krerët shtetërorë të Kosovës, së bashku me të ftuar të tjerë. 
Disa pjesëtarë të FSK-së gjatë parakalimit në 15-vjetorin e pavarësisë. 
10Disa pjesëtarë të FSK-së gjatë parakalimit në 15-vjetorin e pavarësisë. 
Më 2018, autoritetet në Kosovë miratuan ligje që mundësojnë transformimin e FSK-së në ushtri. 
11Më 2018, autoritetet në Kosovë miratuan ligje që mundësojnë transformimin e FSK-së në ushtri. 
Procesi i transformimit të FSK-së në ushtri pritet të zgjasë dhjetë vjet. 
12Procesi i transformimit të FSK-së në ushtri pritet të zgjasë dhjetë vjet. 
Pjesëtarë të FSK-së gjatë parakalimit në Prishtinë. 
13Pjesëtarë të FSK-së gjatë parakalimit në Prishtinë. 
Një pjesëtare e FSK-së, duke parakaluar së bashku me pjesëtarë të tjerë. Në FSK janë rreth 300 gra. 
14Një pjesëtare e FSK-së, duke parakaluar së bashku me pjesëtarë të tjerë. Në FSK janë rreth 300 gra. 
Qytetarët duke ndjekur nga afër parakalimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës më 17 shkurt 2023. 
15Qytetarët duke ndjekur nga afër parakalimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës më 17 shkurt 2023. 
Pjesëtarë të njësive speciale të Policisë së Kosovës duke parakaluar në Prishtinë. 
16Pjesëtarë të njësive speciale të Policisë së Kosovës duke parakaluar në Prishtinë. 
Në përvjetorin e 15-të të pavarësisë u kujtuan edhe 1.133 fëmijët e vrarë gjatë luftës. 
17Në përvjetorin e 15-të të pavarësisë u kujtuan edhe 1.133 fëmijët e vrarë gjatë luftës. 
Në ngjarjen për kujtimin dhe nderimin e fëmijëve të vrarë në luftë, morën pjesë ehde 1.133 fëmijë nga rajone të ndryshme të Kosovës. 
18Në ngjarjen për kujtimin dhe nderimin e fëmijëve të vrarë në luftë, morën pjesë ehde 1.133 fëmijë nga rajone të ndryshme të Kosovës. 
Qytetarë të shumtë ndezën qirinj për të kujtuar fëmijët e vrarë në luftë. 
19Qytetarë të shumtë ndezën qirinj për të kujtuar fëmijët e vrarë në luftë. 
Sheshet e dekoruara në përvjetorin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës.
20Sheshet e dekoruara në përvjetorin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës.
Si çdo vit, monumenti i pavarësisë, NEWBORN, ndryshon pamjen. Në 15-vjetorin e pavarësisë, temë është "Jo një Republikë e re e prishur".

21Si çdo vit, monumenti i pavarësisë, NEWBORN, ndryshon pamjen. Në 15-vjetorin e pavarësisë, temë është “Jo një Republikë e re e prishur”.

Të ngjajshme