200 libra, dhuratë shkollës së Novosellës së Epërme

21 Nëntor, 2021 - 10:00 am

Shkrimtari dhe historiani Jusuf Buxhovi bashkë me botuesin dhe donatorin Milaim Abdullahu, vizitoi dje shkollën fillore “Engjëll Jak Gjoni” në Novosellë të Eperme, ku i ati, Aziz Buxhovi – veteran i arsimit, kishte qenë mësuesi i parë i kësaj shkolle në vitin 1950. 

Me këtë  rast bibliotekës së shkollës si dhe arsimtrëve iu  dhuruan 200 libra nga veprat  më të reja: “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazi”, “Mona”, “Dosja B” si dhe veprat historiografike “Kosova – histori e shkurtër” dhe “Dardania”.

Veprimtarinë donatore prej 500 librash, autori do ta vazhdojë këto ditë edhe në Ponoshec dhe Junik, ku në  vitet 1949 dhe 1953, Aziz Buxhovi kishte shërbyer si mësues./KultPlus.com

Të ngjajshme