9 dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare kundër Korrupsionit

9 Dhjetor, 2022 - 10:28 am

Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit shënohet çdo vit më 9 dhjetor, transmeton KultPlus.

Kjo ditë shërben si një kujtesë për secilin prej nesh që në mënyrë aktive të flasë dhe të luftojë kundër korrupsionit në jetën tonë dhe në jetën e të tjerëve.

Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit u lançua më 9 tetor 2003 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si një mënyrë për të rritur ndërgjegjësimin për korrupsionin dhe për të theksuar rolin e Konventës së Kombeve të Bashkuara kundër Korrupsionit në luftimin dhe parandalimin e tij./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme