Albin Kurti: Projektin e Kompleksit Memorial “Adem Jashari” do ta udhëheqë personalisht

26 Prill, 2021 - 6:12 pm

Qeveria e Kosovës gjatë ditës së sotme ka marrë vendim për themelimin e Komitetit Ndërministror për përzgjedhjen e projektit dhe monitorimin e procesit të zbatimit të projektit për Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz, shkruan KultPlus.

Lajmi është bërë i ditur nga vetë kryeministri Albin Kurti i cili në Facebook ka shkruar se këtë mekanizëm do ta udhëheqë personalisht me qëllim që të trajtohet me seriozitetin e merituar. Tutje aj ka shtuar se anëtar të komisionit do të  jenë edhe përfaqësuesit e familjes Jashari.

“Këtë mekanizëm do ta udhëheq personalisht, për ta trajtuar me seriozitetin e merituar këtë proces. Anëtarë të këtij komiteti janë ministra të linjës, përfaqësuesi i familjes Jashari, kryetari i komunës së Skënderajt, drejtorë të instituteve, muzeve dhe agjencive përkatëse, përfaqësuesi i shoqatës së arkitektëve dhe përfaqësuesi i OVL të UÇK-së.”, ka shkruar Kurti.

Gjithashtu Kurti shtoi se profesionistë nga Ministria e Kulturës ka nisur ta vlerësojë gjendjen e kullave.

“Ndërkohë, një ekip profesionistësh nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka nisur vlerësimin e gjendjes së kullave në këtë kompleks. Varësisht nga të gjeturat dhe rekomandimet e profesionistëve tanë, kemi gatishmërinë e plotë të ndërmarrim ndërhyrje emergjente sanuese në këto struktura të neglizhuara për kohë të gjatë. E radhës do të jetë shqyrtimi i detyrimit themelor të këtij komiteti, projekti për Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz. Në afatin më të afërt do të mbahet takimi i parë i komitetit për t’i diskutuar dhe votuar vendimet e rëndësishme në emër të mbrojtjes, zhvillimit dhe promovimit të kompleksit i cili përfaqëson epiqendrën e rezistencës sonë kombëtare për liri, pavarësi e bashkim”, ka përfunduar Kurti./ KultPlus.com

Sot qeveria jonë ka marrur një vendim të rëndësisë së veçantë. Kemi themeluar Komitetin Ndërministror për përzgjedhjen e…

Posted by Albin Kurti on Monday, April 26, 2021

Të fundit

Të ngjajshme