Ambasada Amerikane për dy pilotet shqiptare: Njihuni me pilotet që po bëjnë hapa drejt barazisë

22 Maj, 2021 - 2:59 pm

Njëra nga Kosova e tjetra nga Shqipëria, janë këto dy pilotet shqiptare që po lavdërohen nga Shtetet e Bashkuara, transmeton KultPlus.

Ato quhen, Valdeta Mehanja dhe Armela Murati, janë dy pilotet që po konsiderohen storie sukesi në fushën e tyre ushtarake.

Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka publikuar një shkrim për suksesin e tyre, duke i cilësuara si të parat në punën që bëjnë.

Postimi i plotë:

“Njihuni me të “parat” të cilat po bëjnë hapa përpara drejt barazisë. Togerja e 2-të Valdeta Mehanja (majtas), pilote helikopteri me Regjimentin e Aviacionit 1-131 nga Garda Kombëtare e Alabamës dhe shqiptare e lindur në Kosovë, bisedoi mbi ngjashmëritë midis tyre me piloten e helikopterit të parë shqiptare femër, Togeren e 2-të Armela Murati, në aerodromin e Farkës në Shqipëri, ndërsa marrin pjesë së bashku në #DefenderEurope 21. DEFENDER-Europe 21 nxit ndërveprimin midis aleatëve të NATO-s dhe vendeve partnere”, thuhet në shkrimin e ambasadës. / KultPlus.com

Të ngjajshme