‘Balkan Fest – Kosovë 2021’ – Festivali unik multietnik në Ballkan

9 Dhjetor, 2021 - 10:20 am

Festivali multietnik i këngëve tradicionale “BALKANFEST – Kosovë 2021” i gjashti me radhë, i mbajtur në fund të nëntorit 2021, që këtë vit është mbajtur në Shtëpinë e Kulturës në Prizren ka qene shumë i suksesshem.

Festivali i cili tuboi pjesëmarrës nga të gjitha komunitetet e Republikës së Kosovës, u organizua nga Shoqata për Kulturë “PLEJADA – Prizren”, me mbështetjen e Zyrës së Presidentës të Republikës së Kosovës, Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, , dhe Drejtorisë së Kulturës së Prizrenit.

“Qëllimi i këtij festivali unik është promovimi dhe ruajtja e këngëve tradicionale, folklorit, diversitetit kulturor dhe trashëgimisë kulturore”, drejtori i festivalit, “BalkanFest – Kosovë 2021”, Hermin Memisi dhe më tutje shtoi: “BalkanFest bashkon të gjitha komunitetet dhe krijon harmoni dhe tolerancë midis të gjitha komuniteteve. Ky festival promovon paqe dhe u jep një mundësi të gjitha komuniteteve dhe vendeve të Ballkanit, për të prezantuar trashëgiminë e tyre kulturore dhe për t’u afruar me njëri-tjetrin. Vlen të theksohet se në edicionin e këtij viti morën pjesë Shqiptarë, Boshnjakë, Goranë, Turq, Serbë, Romë, Ashkali, Egjiptianë, mysafirë nga Presheva, Medvegja, Bujanoci, nga Maqedonia e Veriut, nga Mali i Zi dhe nga vende tjera të Ballkanit.

Pra, ky Festival, dërgon mesazhin e paqes, tolerancës, respektit të ndërsjellë dhe harmonisë ndëretnike si dhe paraqet rëndësinë e kulturës dhe traditës për të rinjtë.”

Duke ruajtur dhe promovuar trashëgiminë kulturore, ne pasurojmë brezat e ardhshëm! /KultPlus.com

Të ngjajshme