Del në shitje kompjuteri i parë i prodhuar nga Apple

3 Gusht, 2023 - 5:48 pm

Kompjuteri me emrin “Apple 1”, i cili u prodhua në periudhën 1976-1977 nga Steve Wozniak dhe Steve Jobs, bashkëthemelues të Apple, do të dalë në ankand.

RR Auction në Boston njoftoi se kompjuteri, i cili u shit për rreth 666 dollarë në vitin 1980, ka një tastierë të integruar dhe një kuti të veçantë prodhimi.

Në fillim të këtij viti, filluan të mbërrijnë ofertat e para për kompjuterin, i cili do të dalë në ankand më 24 gusht.

Apple 1 pritet të shitet për rreth 200,000 dollarë në ankand.

Së bashku me Apple 1, një çek i nënshkruar nga Jobs dhe Wozniak më 19 mars 1976 u hodh në shitje.

Çmimi i një çeku të shkruar për Ramlor, një kompani diskografike, prej afërsisht 117 dollarë, u raportua të kishte tejkaluar 50,000 dollarë me ofertat e para.

Steve Wozniak, Steve Jobs dhe Ronald Wayne themeluan kompaninë me famë botërore Apple më 1 prill 1976 në një garazh në Kaliforni.

Për të financuar prodhimin, Jobs shiti furgonin e tij Volkswagen Microbus, ndërsa Wozniak shiti kalkulatorin e tij HP-65 për 500 dollarë./KultPlus.com

Të ngjajshme