Dokumentari për familjen mbretërore zgjedh të mos përdorë fjalën “Megxit”

29 Nëntor, 2021 - 12:33 pm

Një dokumentar shumë i diskutuar për familjen mbretërore ka zgjedhur të mos përdorë fjalën “Megxit” që do të transmetohet në episodin e nesërm, pasi termi ishte kritikuar më parë nga Princi Harry.

Fjala mund të ishte shfaqur në episodin e dytë të BBC 2 The Princes and The Press, i cili do të transmetohet nesër. Në vend të kësaj, titulli i episodit është quajtur ‘Sussexit’, raporton The Telegraph, dhe dokumentari do të eksplorojë pretendimet në lidhje me informimet e pallatit në prapaskenë dhe mungesën e supozuar të mbështetjes së marrë nga Duka dhe Dukesha.

“Ndoshta njerëzit e dinë këtë dhe ndoshta jo, por termi Megxit ishte ose është një term misognist, dhe ai u krijua për tallje, i përforcuar nga korrespondentët mbretërorë dhe u rrit vazhdimisht në mediat kryesore”, tha Harry.

Termi është një bashkim i ‘Meghan’ dhe ‘Exit’, frymëzuar nga slogani i ngjashëm i ‘Brexit’.

Megxit është përdorur gjerësisht për të përshkruar largimin e Princit Harry dhe Maghan Markle nga detyrat mbretërore, të cilën çifti e njoftoi në Instagram më 8 janar 2020. Sipas faqes së tij në Ëikipedia, përdorimi i parë i Megxit është i panjohur, por fillimisht u shfaq në mediat kryesore si titull në “The Sun” më 9 janar 2020.

Megxit vazhdoi të përfshihej në Collins English Dictionary si një nga dhjetë fjalët e reja më të mira të vitit 2020. Por Princi Harry argumentoi se duke vënë fokusin e largimit të tyre të përbashkët te gruaja e tij, fjala ‘Megxit’ ishte seksiste.

Të fundit

Të ngjajshme