Eksperiment në Suedi, qeveria e lë në dorë të qytetarëve luftën ndaj Coronavirusit

27 Mars, 2020 - 9:25 pm

Suedia e fundit në glob sa i përket masave shtrenguese.

Prej sot nuk lejohen grumbullime me më shume se 50 persona, ndërkohë që ky numër tejkalohet për shembull në mencat e shkollave, trena, autobuza etj, ku distanca është më pak se 1 metër.

Gjithashtu sezoni pranveror i skive ku mblidhen mijëra njerëz, nuk anulohet. (Gjithkush e kujton se ishin pikërisht aktivitetet e skive në Itali në shkurt që çuan në këtë situatë katastrofike sot).

Edhe për këtë aktivitet, qeveria dhe specialistet e shendetit publik, iu bëjnë thirrje njerezve që të mos dalin në vende publike nëse janë të prekur nga virusi.

Suedia është i vetmi vend në botë, ku qeveria i lë në dorën e vullnetin e qytetarëve masat shtrenguese e ku qytetarët i besojnë thuajse në menyre të verber qeverisë (E cila u beson experteve).

Është një experiment, një marrëdhënie ndërvarësie besimi dy palësh, që askush nuk e di se ku do të dalë. E sigurtë është që Suedia do të dalë më mire ose më keq se të gjithë vendet në këtë histori e luftë me armikun e panjohur./27.al/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme