Erich Maria Remarque: Ajo buzëqeshi dhe për një moment m’u duk se bota u ndriçua

31 Mars, 2020 - 11:30 pm

“Një spital i vetëm mjafton për të kuptuar luftën. Vdekja e një njeriu është thjesht vdekje; e 2 milionë njerëzve është statistikë”.

“Qëllimi i jetës nuk është të na bëjë perfektë. Kushdo që është perfekt e ka vendin në muze”.

“Pushteti është sëmundja më infektuese në botë”.

“Jeta është një sëmundje, vëlla. Vdekja nis që në lindje. Çdo frymëmarrje, çdo rrahje zemre është një moment vdekjeje”.

“Nuk jemi më të rinj; nuk duam më ta kapim jetën për brirësh. Ishim 18-vjeçarë që e donim jetën dhe na u desh ta bënim copash”.

“Ajo buzëqeshi dhe për një moment m’u duk se bota u ndriçua” / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme