Fjalimi kundër racizmit “rikthen Meghan Marklen e vërtetë”

6 Qershor, 2020 - 11:00 am

Një mike e afërt e ish-Dukeshës së Sussexit ka thënë të premten se fjalimi i saj lidhur me vdekjen e afroamerikanit, George Floyd, e paraqiste Meghane Marklen pikërisht ashtu siç ajo vërtet ishte para se të martohej me princin britanik, Harry.

38-vjeçarja Meghan e publikoi një fjalim për të diplomuarit e shkollës së saj “Immaculate Heart High School” në Los Angeles. Në këtë fjalim, Markle ka thënë se jeta e secilit afro-amerikan është e rëndësishme. Duke folur për revistën “Vanity Fair”, një burim anonim ka thënë se ajo ishte Meghani siç ishte dikur.

“Ishte vetja 100 për qind. Në rolin e dukeshës ishte më e ngurtë, ndërkaq në fjalim ishte siç kishte qenë para se t’i bashkohej familjes mbretërore të Britanisë së Madhe”, ka thënë burimi. “Në fjalim nuk ishte e ngurtë dhe ishte vetvetja, ashtu siç e mbaja mend që nga dita e parë që e kam takuar”, ka thënë një tjetër burim.

Ky burim ka sqaruar se kishte shumë diskutime rreth fjalimit të Meghanit, e cila donte që mesazhi i saj të ishte me plot kuptim.

“Nuk ishte e lehtë, por ishte e vendosur që të thoshte diçka. Fjalët që i ka thënë janë plotësisht të saja”, ka thënë burimi. Edhe vetë Meghan Markle ka pranuar se nuk e kishte të lehtë përpilimin e fjalimit. “Nuk isha e sigurt se çfarë të thosha.

Doja të isha e drejtë, por pak nervoze se fjalët e mia do të analizoheshin. Por e kuptova se gabimi i vetëm ishte të heshtja”, ka thënë Markle. Fjalimi prej gjashtë minutash i Meghan Markles u publikua në revistën “Essence”.

Të fundit

Të ngjajshme