Gjenden 22 amfora të lashta në bregdetin shqiptar

13 Korrik, 2019 - 7:30 pm

Një projekt i përbashkët arkeologjik shqiptaro-amerikan njoftoi për Associated Press se ka gjetur të paktën 22 amfora që janë të paktën 2500 vjeçare në brigjet shqiptare, të cilat tregojnë për një anije të mbytur në lashtësi.

Anija kërkimore “Hercules” e Fondacionit Nautical RPM tha të premten se kishin gjetur 22 amfora në shtratin e detit Jon pranë gadishullit të Karaburunit. Arkeologu Mateusz Polakowski tha se ata besojnë se amforat e llojit korintas datojnë në mes të shekullit të 7-të dhe të 5-të, P.L.K.

Që nga viti 2004, anija RPM ka analizuar shtratin e detit të Shqipërisë për anijet e vjetra dhe moderne, me plane të vazhdueshme për hapjen e një muzeu nënujor në Shqipërinë perëndimore. Kryetari i RPM James Goold e konsideroi zonën si një nga pjesët më të rëndësishme sa i përket zbulimeve të tilla sa i përket aspektit arkeologjik dhe historik.

Të ngjajshme