Ndërtohet ura për të vizituar kështjellën që legjendat e ndërlidhin me mbretin Artur

15 Gusht, 2019 - 9:00 am

Pas më shumë se 500 vjetësh, është inauguruar në Cornwall një urë e re për të shkuar në kështjellën e Tintagelit, që thuhet se ishte e mbretit mitik anglez, Artur.

The English Heritage – enti publik britanik që merret me trashëgiminë kulturore kombëtare – ka mbledhur pesë milion stërlina për të realizuar këtë vepër që do të lidhë dy pjesët e kështjellës që ndahen mes tyre nga një grykë dhe që i jep mundësinë turistëve të arrijnë në këtë zonë më me lehtësi.
Ura e vjetër e ndërtuar në shekullin XIII u shemb më 1500 dhe që atëherë nuk u ndërtua më. Ura e re e ndërtuar prej hekuri dhe druri është ndërtuar në lartësinë e 60 metrave. /telegrafi/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme