Hulumtuesit: Kur një përqafim zgjat 20 sekonda, ai prodhon një efekt terapeutik në trupin dhe mendjen tonë

5 Dhjetor, 2019 - 12:30 pm

Kohëzgjatja mesatare e një përqafimi midis dy njerëzve është 3 sekonda.
Por hulumtuesit zbuluan diçka të mahnitshme.
Kur një përqafim zgjat 20 sekonda, ai prodhon një efekt terapeutik në trupin dhe mendjen tonë.
Arsyeja është se një përqafim i sinqertë prodhon një hormon të quajtur “oxytocinë”, i njohur gjithashtu si hormon i dashurisë.
Kjo substancë ka shumë përfitime në shëndetin tonë fizik dhe mendor, ajo na ndihmon, meqë ra fjala, të qetësohemi, të ndihemi të sigurt dhe të qetësojmë frikën dhe ankthin tonë.
Ky qetësues i mrekullueshëm ofrohet falas sa herë që merr një person në krahët e tua, që e ledhatojmë një fëmijë, që përkëdhelim një qen ose një mace, duke kërcyer me partnerin tonë, duke u afruar me dikë.
Sot, duke marrë dikë në krahët e tu për 20 sekonda, keni bërë një dhuratë të thjeshtë. / web/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme