Kandiq: Serbia duhet të tregojë shpejt se ku gjenden trupat e shqiptarëve të vrarë

6 Nëntor, 2020 - 11:23 am

Natasha Kandiq, themeluesja e Qendrës për të Drejtën Humanitare tha se Serbia duhet të përgjigjet për trupat e shqiptarëve të vrarë në luftë.

“Në lidhje me gjykimet e Thaçit dhe komandantëve të tjerë të UÇK-së, Serbia do të duhet të përgjigjet shumë shpejt se ku janë trupat e shqiptarëve të vrarë në Beleg, ku janë trupat e të vrarëve të mbetur në fshatin Kraljane, trupat e të vrarëve të mbetur në Izbice”, ka thënë Kandiq.

Ajo tha se pritej që të konfirmohej padia kundër Hashim Thaçit, Kadri Veselit dhe përfaqësuesve të tjerë të UÇK-së.

“Sa i përket viktimave, ka indikacione serioze se prokuroria, për shkak të mungesës së provave të besueshme, nuk u mor me “Shtëpinë e Verdhë dhe heqjen e organeve njerëzore”, por sigurisht që do të hapë tema të ndaluara në Kosovë – vrasje të shqiptarëve, romëve dhe serbëve dhe gjykata do të arrijë në përfundime. gjë që do të çmitizojë rrugën nga urdhri në kryerjen e krimit – thekson Kandiq për Danas.

Në dy ditët e fundit u është konfirmuar aktakuza kundër Hashim Thaçit, Kadri Veselit dhe Rexhep Selimit, ndërsa u bastis shtëpia e Jakup Krasniqit, i cili u arrestua nga Policia e EULEX-it dhe u dërgua në Hagë. /Express/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme