Kopenhaga bëhet së shpejti me ishuj të vegjël lundrues

7 Shkurt, 2021 - 2:27 pm

Porti i Kopenhagës do të bëhet edhe më tërheqës duke iu falënderuar një projekti që parasheh ndërtimin e një serie të ishujve artificial lundrues.

Projekti i dizajnuar nga studio daneze Fokstrot dhe arkitekti australian Marshall Blecher parasheh një numër të parqeve të vogla të cilat do të vendosen në port, si përgjigje ndaj zhvillimit të madh urban rreth bregdetit.

Të quajtur zyrtarisht “Ishujt e Kopenhagës”, secili modul është krijuar me program fleksibil publik në mënyrë që të mbushen disa hapësira të hapura të cilat kanë mbetur “të humbura” si pasojë e rritjes së urbanizmit, shkruan My Modern Met.

Përfaqësues nga studio Fokstrot thonë se këto parqe lundruese do tu mundësojnë banorëve të Kopenhagës që të bëjnë lundrim, të notojnë, të bëjnë piknik e shumë ngjarje të tjera./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme