займ на карту онлайн потребительский кредит

Kopshtet dhe çerdhet në Korçë gati për t’u rihapur më 1 qershor

23 Maj, 2020 - 4:45 pm

Bashkia e Korçës njofton se, ka kryer dezinfektimin e ambienteve të brendshme dhe të jashtme të kopshteve dhe çerdheve si dhe ka marrë të gjitha masave higjieno-sanitare, sipas protokollit kundër COVID-19, duke siguruar rihapjen në 1 qershor.Gjatë një takimi në bashkinë e Korçës me drejtuesit e sistemit parashkollor për të diskutuar mbi rregullat që do të zbatohen, u parashtruan masat përkatëse që konsistojnë në:Hartimin e një grafiku për sjelljen e marrjen e fëmijëve në këto institucione.

Prindërit duhet ta respektojnë me përpikëri.Në hyrje e në dalje të institucionit do të vendoset një higjienizues për duart në trajtë solucioni me përmbajtje aktive të alkoolit 60%. Ai duhet të jetë gjatë gjithë kohës i pranishëm në mënyrë që fëmijët të pastrojnë duart kur të vijnë dhe kur të ikin.Fëmija do të shoqërohet nga një prind i cili do të qëndrojë jashtë ambienteve të institucionit dhe pret në distancë 1/5 metra nga prindërit e tjerë për ta dorëzuar fëmijën tek personeli i çerdhes/kopshtit.

Gjithashtu fëmija do të pritet dhe shoqërohet nga një edukatore e cila e merr fëmijën në hyrje të kopshtit. Në momentin që fëmija hyn në institucion çdo ditë, do i matet temperatura me termometër digjital. Do i pastrohen duart me solucion higjienizues në momentin që hyn në kopësht.Ndërsa rekomandohet që fëmija të shoqërohet nga prindi jo gjyshërit.Nëse fëmija shfaq temperaturë njoftohet prindi për ta marrë menjëherë, përcakton protokolli i masave. /Atsh /KultPlus.com

Të ngjajshme