Koreja e Veriut transmeton Lojërat Olimpike pasi kanë përfunduar

14 Gusht, 2021 - 11:14 pm

Televizioni shtetëror i Koresë së Veriut ka transmetuar Lojërat Olimpike të Tokios dy ditë pas ceremonisë së mbylljes. Sipas raporteve të lajmeve lokale, Televizioni Qendror Korean transmetoi 70 minuta të një ndeshjeje futbolli të grave, midis Britanisë së Madhe dhe Kilit këtë javë.

Ndeshja në fakt u luajt javë më parë, më 21 korrik. Sipas NK News, loja u transmetua pa komente dhe me rezolucion të ulët, duke e lënë të paqartë se si u morën pamjet. Koreja e Veriut nuk dërgoi delegacion në Lojërat Tokio 2020, duke thënë se dëshironte të mbronte atletët e saj nga COVID-19.

Ky vend thotë se nuk ka raste të virusit, por sipas ekspertëve, kjo nuk është e mundur. Vendimi për të mos marrë pjesë i dha fund shpresave të Koresë së Jugut për të përdorur lojërat për të bashkëpunuar me Veriun.

Në vitin 2018 Koreja e Veriut dhe ajo e Jugut hynë në një ekip të përbashkët në Lojërat Olimpike Dimërore, të cilat çuan në një seri samitesh historike, raporton BBC.

A general view during the opening ceremony of the 2020 Tokyo Summer Olympics at the National Stadium in Tokyo, Japan, Friday, July 23, 2021. (KEYSTONE/Laurent Gillieron)

Të ngjajshme