Kryeministri Kurti: 100 bursa për nxënësit e komunitetit rom

22 Qershor, 2022 - 5:30 pm

Kryeministri i vendit Albin Kurti këtë të mërkurë ka takuar komuniteti rom, për të cilët ka thënë se në strategjinë e Qeverisë së Kosovës është duke u punuar që të rritet barazia dhe përfaqësimi i këtij komuniteti.

Sipas Kurtit, këtë vit për komunitetin rom do të ndahen 100 bursa për studime dhe praktika.

“Promovimin dhe punësimin e komunitetit rom dhe ashkalinje, do kërkojmë të bëhet mbledhja e të dhënave e secilit….. 100 bursa për nxënësit e komunitetit rom për të studiuar sivjet kemi programin për 100 praktikantë, do ta kemi një konferencë, ku do të diskutojmë për arritshmërit e tyre, gjatë verës do të hapet zyra për komunitete, e cili ka 1.5 milionë euro për grante, për organizatat joqeveritare të komuniteti rom dhe mediave, bashkëpunimi me juve shpresoj që ta kemi edhe më tutje, që të kemi barazi dhe të njëjtë për të gjithë”, ka thënë Kurti./Express/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme