Kryeministrja e Zelandës së Re, njëra nga udhëheqëset më efektive në planet

21 Prill, 2020 - 1:23 pm

Pandemia e koronavirusit mund të jetë testi më i madh i udhëheqjes politike që bota ka pasur ndonjëherë. Kancelarja gjermane Angela Merkel përkrah shkencën, ndërsa presidenti Brazilian Jair Bolsonaro e kundërshton atë. Presidenti amerikan Donald Trump bën spektakël derisa kryeministri indian Narendra Modi nuk mban asnjë konferencë të rregullt, megjithëse i ka të bllokuar 1.3 miliardë njerëz, shkruan gazeta ‘The Atlantic’

Jacinda Ardern, kryeministrja 39-vjeçare e Zelandës së Re po ecë në rrugën e saj. Mënyra e saj e udhëheqjes në këtë kohë krize po i bën njerëzit të kujdesen për veten. Mesazhet e saj janë të qarta, të qëndrueshme dhe të kthjellëta, ashtu sikurse qasja e saj. Ajo po punon shumë mirë. 

Njerëzit mendojnë se Ardern “nuk predikon mbi ta, por qëndron me ta, pranë tyre”. Ajo ka marrë një diplomë në komunikim. Një nga risitë e Ardernit kanë qenë bisedat e shpeshta live në Facebook, të cilat janë edhe informuese. Kah fundi i marsit, ajo u shfaq në shtëpinë e saj duke ofruar udhëzime; “le të përgatitemi të gjithë” bënte thirrje.

Ajo prezantoi koncepte të dobishme për njerëzit gjatë kësaj periudhe të vështirë, duke marrë shembuj të ndryshëm justifikues. Ardern theksonte gjithashtu se ky virus mund të jetojë në sipërfaqe për 72 orë, ndaj njerëzit duhet të mbylleshin për disa javë. “Mos u dekorajoni!”, thoshte ajo. /KultPlus.com

Portrait of New Zealand politician Jacinda Ardern photographed by Simon Schluter * Exclusive * Higher Rates Apply * Low res file for viewing only. ** High res images are available upon request. Please contact your local Headpress agent to request the high res retouched image and agree all fees No internet no online use permitted. No Facebook, No Twitter, no Instagram, no Social Media use. © Simon Schluter/Fairfax/Headpress

Të fundit

Të ngjajshme