Kurti u drejtohet ushtarëve në ditën e FSK-së: Ju jeni vazhdimësi e UÇK-së

27 Nëntor, 2021 - 12:30 pm

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në Ditën e Forcës dhe Sigurisë së Kosovës ka thënë se ushtarët e kësaj force janë vazhdimësi e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Kurti tha se çdo shtet e ka për detyrë që ta ndërtojë ushtrinë.

“Po të shprehem sërish shkurt, atëherë do të thoja që ju jeni vazhdimësi e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Ne jemi të qartë se çdo shtet e ka kusht ndërtimin e ushtrisë”, ka thënë Kurti. .

Kurti ka thënë se këta ushtarë e kanë dëshmuar veten e tyre në misione jashtë vendit.

Ai ka thënë se ata janë dëshmuar edhe kur i kanë dalë në ndihmë disa herë Shqipërisë në misione për fatkeqësitë natyrore.

“Në zemrën e ushtarit tonë është dashuria për njerëzit e keni dëshmuar në Kosovë në misione. E keni dëshmuar edhe në Shqipëri me misione për fatkeqësitë natyrore, por edhe në misione që i keni marrë përsipër ne territoret e largëta”.

“Në dijen e ushtarit është historia e popullit, secili prej jush është rritur me emra të ndritur që me vullnetin e tyre e kanë krijuar ushtrinë pa pasur ndihmë institucionesh. Qeveria do ta mbështes më së pari lulëzimin e ushtrisë së vet, ne nuk guxojmë të veprojmë ndryshe”, tha Kurti./KultPlus.com

Të ngjajshme