займ на карту онлайн потребительский кредит

“M.i.C. Book”, trashëgimia kulturore dhe arkeologjike e Kalabrisë në një libër

13 Janar, 2021 - 9:16 pm

Komuna Firmo së bashku me Komunat Villapiana, Cassano AllÍonio dhe Civita kanë kontribuar në krijimin e librit “M.i.C Book”, botuar nga botuesi romak Edizioni Efesto, një projekt i shoqatës jofimiprurëse “Apollo’nÁrts” dhe gjithashtu i financuar edhe nga rajoni i Kalabrisë.

Qëllimi këtij libri është ruajtja dhe përmirësimi i trashëgimisë kulturore dhe arkeologjike të rajonit. Fillimi i këtj projekti u pprezantua në festivalin M.i.C – “Made in Calabria Rock Festival A.D. MMXVIII”, i mbajtur më 4 gusht 2018 në territorin e Komunës së Villapiana.

Libri M.i.C. përmban shumë fotografi nga festivali, të artistëve që morën pjesë në të si Lacuna Coil, Joe Stump’s Tower of Babel, Elegy of Madness.

Në libër flitet për traditën muzikore në Kalabri, për artistët e mëdhenj kalabrezë të lindur në tokën arbëreshe dhe të zhvendosur jashtë vendit, si Larry Warren dhe Steven Tyler i Aerosmith, vëllezërit Porcaro etj..

Gjithashtu libri ka imazhe të disa zonave me interes kulturor në Kalabri, fotografi të vendeve arkeologjike të Magna Graecia. Ekziston gjithashtu një referencë për kulturën Arbëreshe në veçanti për traditën muzikore me theks tek “Vallja” përmes një fotografie të Domenico Longo, i cili përshkruan një moment tipik të kërcimit popullor tradicional arbëresh.

Për të gjithë dashamirët e muzikës Rock / Metal dhe për të gjithë ata që janë të interesuar, libri M.i.C. do të jetë në dispozicion në bibliotekat komunale të zonave të sipërpërmendura, si dhe mund të shkarkohet falas në faqen e internetit www.edizioniefesto.it ose thjesht klikoni linkun:https://www.edizioniefesto.it/collane/in-artem/434-m-i-c-book?fbclid=IwAR2bAKYGLtQzBF0xsKvpGI6zndq6JmNLAXvClvVCRIi-hB_pFsOGt7ryzZ0

Të ngjajshme