Madeleine Albright: Është një vend i posaçëm në ferr për gratë që nuk i ndihmojnë gratë

15 Maj, 2021 - 12:08 pm

Madeleine Albright sot feston ditëlindjen. Ajo lindi më 15 maj 1937 dhe është një politikane dhe diplomate amerikane që shërbeu si sekretarja e parë femër e Shteteve të Bashkuara në historinë e SHBA nga 1997 në 2001, shkruan KultPlus.

Ajo ka kontribuar për lirinë e Kosovës gjate viteve te vështira të luftës dhe për ta shpërblyer shteti i Kosovës e ka nderuar me Medaljen e Artë të Lirisë.

Si një grua e fuqishme në botën diplomatike, ajo ka dhënë edhe një shembull të jashtëzakonshëm të fuqisë së gruas në botë.

KultPlus kujton një nga fjalitë e saj të fuqishme për fuqinë e grave së bashku dhe për solidaritetin që ato duhet ta kenë për njëra-tjetrën. “Është një vend i posaçëm në ferr për gratë që nuk i ndihmojnë gratë”, kishte thënë ish-sekretarja e SHBA-së Medeleine Albright./KultPlus.com

Të ngjajshme