MASHT-i thotë se gabimet në tekstet shkollore rishikohen tek vitin tjetër

9 Shtator, 2019 - 11:00 pm

Tekstet e reja shkollore të botuara me gabime teknike e përmbajtjesore, do të rishikohen vetëm pas një viti.

Pavarësisht reagimeve të mësimdhënësve, ky vit i ri shkollor do të zhvillohet me këto tekste.

Nga Ministria e Arsimit kanë thënë për KTV-në se janë të vetëdijshëm për gabimet, por theksojnë se periudha njëvjeçare është fazë e pilotimit.

Këshilli i ekspertëve të teksteve shkollore javën e ardhshme pritet të zhvillojë një punëtori, ku sipas MASHT-it, do të nxirret edhe një udhëzues.

Drejtues të shkollave, në anën tjetër, thonë se janë të detyruar të zhvillojnë procesin mësimor me këto tekste.

Sipas tyre, kjo do të kërkojë angazhim më të madh të mësimdhënësve.

Përveç gabimeve në librin e lëndës Gjuhë Shqipe të klasës së gjashtë, vërejtje u dhanë edhe për librat e lëndëve Fizikë dhe Kimi.

Mësimdhënësit kanë vlerësuar se përmbajtja tyre është e komplikuar dhe jo e përshtatshme për klasat e gjashta dhe të shtata.

Tekstet e reja u botuan pas fillimit të zbatimit të kurrikulës së re./koha.net/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme