Merret vendimi: Nga e hëna, të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar vazhdojnë mësimin pa kufizime

16 Prill, 2021 - 9:14 am

Ministrja e Arsimi, Shkencës dhe Teknologjisë, Arbërie Nagavci ka bërë të ditur sot se nga e hëna, më 19 prill, në të gjitha nivelet e arsimit parauniversitar mësimi do të vazhdojë pa kufizime për pjesëmarrje fizike të nxënësve në shkolla.

“Në bashkëpunim me institucionet përgjegjëse, IKSHPK-në e Ministrinë e Shëndetësisë kemi marrë vendim që nxënësit të rikthehen në objekte shkollore. Komunat dhe shkollat do të vendosin të punojnë sipas njërit nga skenarët A, B ose C, varësisht prej situatës me pandeminë”, thotë Nagavci.

Tutje, ajo ka njoftuar se komunat kanë njoftuar se janë të gatshme të vazhdojnë procesin mësimor sipas këtij vendimi, ndërsa gjatë fundjavës do të vazhdohet me dezinfektimin e godinave shkollore dhe do të jenë gati për vazhdimin e mësimit me pjesëmarrje fizike të nxënësve.

“Ftoj nxënësit, mësimdhënësit, prindërit dhe të gjithë akterëve të përfshirë në shkollë, që të respektojnë me përpikëri masat kundër pandemisë”, apelon krejt në fund Nagavci. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme