Meta i jep Dekoratën e lartë ‘Nënë Tereza’ personalitetit arbëresh, At Antonio Belushi

26 Shtator, 2019 - 3:00 pm

Presidenti, Ilir Meta, vlerësoi sot me Dekoratën e lartë ‘Nënë Tereza’, një personalitet të jashtëzakonshëm arbëresh, At Antonio Belushi, për kontributet e dhëna në përhapjen, njohjen, studimin, ruajtjen dhe pasurimin e historisë, gjuhës, zakoneve dhe kulturës së rrallë arbëreshe, si dhe asaj arvanitase. / KultPlus.com

Si prift famullitar, publicist, studiues, mësues, etnolog, historian dhe akademik, Meta thotë se  At Belushi prej më shumë se gjysmë shekulli, me urtësi, pasion dhe përkushtim, ka punuar dhe punon për njohjen, ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës, historisë, gjuhës dhe zakoneve të popullit arbëror.

“Mirënjohje ndaj vlerave të çmuara si autor i shumë studimeve e veprave për njohjen dhe lidhjen e shqiptarizmës kudo në botë, duke spikatur si veprimtar i paepur në përçimin dhe forcimin e identitetit kombëtar shqiptar ndër arbëreshët e Italisë” shkruan Meta në facebook.

Të fundit

Të ngjajshme