Microsoft heq WordPad nga Windows 11

10 Janar, 2024 - 8:45 pm

Microsoft ka konfirmuar se kushdo që instalon Windows 11 Build 26020, nuk do të ketë aplikacionin WordPad.

Duke filluar me Windows 11 Build 26020, Microsoft hoqi dy nga aplikacionet e tij, WordPad dhe People, të cilat nuk janë më të instaluara në Windows 11.

Për momentin, ky ndryshim është i kufizuar vetëm në Build 26020, por një shënim nga kompania thotë se WordPad do të hiqet edhe nga ndërtimet e prodhimit. Në një dokument mbështetës të përditësuar në dhjetor 2023, Microsoft deklaron qartë se WordPad do të hiqet dhe “nuk do të përditësohet më në versionet e ardhshme të Windows”.

Microsoft gjithashtu nuk do t’i lejojë përdoruesit të riinstalojnë WordPad pasi të hiqet nga sistemi operativ, pasi WordPad nuk do të jetë i disponueshëm në Dyqanin e Microsoft.

Në vend të kësaj, Notebook i thjeshtë po përmirësohet vazhdimisht dhe së fundmi ka marrë disa përmirësime mjaft të mëdha që njerëzit i kanë kërkuar prej kohësh, kështu që definitivisht do të jetë gati shumë shpejt/KultPlus.com

Të ngjajshme