Ministrja Nagavci: Shkencëtarja e vitit 2022 është shpallur Valbonë Mehmeti

9 Qershor, 2023 - 3:00 pm

Ministrja e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arbërie Nagavci ka shpallur “Shkencëtarin e vitit 2022” ku edhe këtë vit është shpallur një grua, shkruan KultPlus.

Shkencëtarja e vitit 2022 është shpallur Valbonë Mehmeti.

Valbonë Mehmeti është Doktore e shkencave të Kimisë. Është asistente e angazhuar në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë në Universitetin e Prishtinës.

Mehmeti është autore e 14 publikimeve shkencore për vitin 2022, prej të cilave 4 si autore e parë. Po ashtu, është autore e dy monografive.

Ministrja Ngavci është shprehur e lumtur që ky titull edhe këtë vit shkoi për një grua dhe gjithashtu ka thënë se si ministre do të vazhdoj të avancoj politikat për zhvillimin e shkencës.

“Si Ministri do të vazhdojmë të avancojmë politikat për zhvillimin e shkencës në mënyrë që Kosova të jetë një kontribuese e rëndësishme e shkencës në botë!

Urime e suksese!”, shkruan Nagavci. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme