Ndahen mjetet financiare nga fondi emergjent për mbështetjen e sportit në kohë të pandemisë

17 Nëntor, 2020 - 12:40 pm

Kryeministri Avdullah Hoti vizitoi sot Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ku me këtë rast mori pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të kontratave mes MKRS-së dhe 38 Federatave Sportive të Kosovës, për ndarjen e mjeteve financiare nga fondi për mbështetjen e sportit në kohë të pandemisë të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Memorandumet të cilat u nënshkruan sot ndahen nga fondi emergjent dhe kapin vlerën prej 1 milion e 539 mijë euro ku rrjedhimisht do të përfitojnë 627 klube sportive nga të gjitha kategoritë sportive, pra përfitues janë mbi 26.000 sportistë aktiv që ushtrojnë aktivitete në këto klube sportive.

Gjatë vitit 2020 Qeveria e Kosovës ka mbështetur me 3 milionë e 985 mijë euro për investime kapitale në përmirësimin e infrastrukturës sportive.

Përmes subvencioneve të ndryshme përgjatë vitit 2020 klubet sportive janë ndihmuar edhe me 2,586,540.20 euro.

“Qeveria e Kosovës ka treguar përkushtim dhe vëmendje maksimale ndaj dikastereve të MKRS-së duke mbështetur financiarisht kulturën e sportin në përballjen kundër Covid-19 dhe duke pasur në vëmendje artistët e sportistët si kategori e prekur nga situata aktuale”, ka thënë Dumoshi. / KultPlus.com

Të ngjajshme