займ на карту онлайн потребительский кредит

Nënshkruhen Memorandumet e Bashkëpunimit për projektin “Biblioteka Qarkulluese me strategjitë e lexim-kuptimit”

6 Gusht, 2020 - 7:00 pm

Organizatat ETEA dhe The Library Project Kosova sot kanë nënshkruar Memorandume Bashkëpunimi me drejtorët e Drejtorive Komunale të Arsimit të Komunës së Prishtinës, Gjilanit dhe Obiliqit. 

Në Qendrën për Edukim dhe Kulturë “Libart” ku gjendet edhe “Biblioteka Qarkulluese”, drejtori i organizatës ETEA, z. Agon Ahmeti së bashku me stafin e projektit “Biblioteka Qarkulluese me strategjitë e lexim-kuptimit”, priti në një takim miqësor drejtores e arsimit të Komunës së Prishtinës, znj. Shpresa Shala, drejtorin e arsimit të Komunës së Gjilanit, z. Nazim Gagica dhe drejtorin e arsimit të Komunës së Obiliqit, z. Rexhep Zeka.

Në këtë takim u nënshkruan Memorandumet e Bashkëpunimit  për ndarjen dhe koordinimin e përgjegjësive më rastin e shtrirjes së projektit “Biblioteka Qarkulluese më strategjitë e lexim-kuptimit” në shkollat kampione të komunave të lartëcekura, projekt ky i cili është inicuar nga  organizata The Library Project – Kosova me seli në Stokholm dhe implementuar në bashkëpunim me organizatën ETEA dhe me mbështetjen e GIZ Kosovo në emër të Qeverisë Gjermane.

Drejtori i ETEA-s, z. Agon Ahmeti u shpreh se projekti deri në këtë fazë po ecën mirë dhe po mirëpritet nga mësimdhënësit dhe shkollat përfituese. Ai shtoi se ky projekt është një mundësi tejet e mirë për të gjitha shkollat që kanë fonde të varfëra të librave apo që nuk kanë fare biblioteka shkollore, pasi “Biblioteka qarkulluese” mundëson furnizimin e vazhdueshëm me libra, dhe atë me libra cilësor. Mbi të gjitha ai vlerësoi se udhëzuesit e mësimdhënësve për strategjitë e lexim-kuptimit që do të shpërndahen së bashku me librat në shkolla, do të mundësojnë zhvillimin e mendimit kritik dhe analitik tek fëmijët, diçka që sipas rezultateve të testit PISA mungon ndër nxënësitkosovarë.

Drejtoresha e Drejtorisë Komunale të Arsimit në Prishtinë, znj. Shpresa Shala shtoi se qysh në fillim ka qenë e fascionuar nga ideja se si duhet fëmijët të udhëzohen nga mësimdhënësit që ta kuptojnë atë që janë duke e lexuar. Ajo potencoi përvojën e mirë të mësimdhënësve të shkollave të Prishtinës që kanë aplikuar strategjitë e lexim-kuptimit paraprakisht, përvojë kjo që e ka nxitur të jep kontributin e vet në zgjerimin e projektit edhe më tej.

E koordinatorja e The Project Library Kosova, znj. Gresa  Haxhimusa theksoi pikat kryesore të memorandumit duke thënë se këto momorandume janë të lidhura specifikisht me aktivitetet e projektit. Ajo kërkoi mbështjetjën e drejtorëve që Orët e Leximit  të  integrohen në dy orë obligative brenda javës. Znj. Haxhimusa, po ashtu tha se do të vlerësonin nëse komunat ndajnë ndonjë shumë simbolike që të blihen libra për çdo vit në mënyrë që Biblioteka Qarkulluese të pasurohet edhe më tej me tituj librash.

Z. Rexhep Zeka, drejtor i Drejtorisë së Arsimit në Komunën e Obiliqit tregoi se ata janë bashkëpunues me çdo organizatë joqeveritare dhe se i kanë dyert e hapura për të gjtihë akterët që kanë synim dhe qëllim ngritjen e nivelit të arsimit. 

Më tej, zyrtarja e projektit, znj. Anita Tahiri njoftoi se projekti do të shtrihet gjithsej në shtatë komuna të Kosovës, dhe brenda javës së ardhshme do të nënshkruhen memdoranumet e bashkëpunimit më drejtorët e Drejtroive të Arsimit në komunat e Prizrenit, Gjakovës, Podujevës dhe Shtimes. 

Të ngjajshme