Nis shpërndarja e teksteve shkollore në gjuhen shqipe për nxënësit e Luginës së Preshevës

8 Shtator, 2020 - 7:40 pm

Me mbështetjen e drejtpërdrejtë financiare nga Qeveria e Shqipërisë  dhe e Kosovës, Këshilli Kombëtar Shqiptar sot ka filluar shpërndarjen falas të teksteve shkollore për nxënësit shqiptarë në Luginë të Preshevës.

Ministri në detyrë i Punëve të Jashtme i Shqipërisë Gent Cakaj, njoftoi se do të shpërndahen rreth 20 mijë libra dhe do të përfitojnë 4 mijë nxënës shqiptarë.

“Kjo mbështetje do të kontribuojë në forcimin e arsimit në gjuhën shqipe e në rritjen e cilësisë së edukimit në Luginën e Preshevës. Përderisa mbetet ende shumë për t’u bërë, ne do të vazhdojmë me masa tjera për ta mbështetur pakursyer Luginën”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme