OBSH: Kemi katastrofë të madhe humanitare në Ukrainë

9 Mars, 2022 - 12:31 pm

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Evropë, Hans Kluge, e ka përshkruar pushtimin e Ukrainës “si një katastrofë të madhe humanitare”.

Ai ka folur për BBC-në, ku ka treguar se OBSH ka tri prioritete për gjendjen në Ukrainë.

“Për të furnizuar me furnizime mjekësore rajonet e afektuara në Ukrainë, oksigjeni me prioritet, por gjithashtu edhe pajisje për trauma si dhe furnizime esenciale shëndetësore, siç janë barnat për diabet dhe sëmundje të zemrës, kur harxhohen”, ka thënë ai, transmeton Gazeta Express.

Po ashtu, pikë tjetër e rëndësishme për OBSH-në mbetet është forcimi i sistemit shëndetësor në vendet fqinje, ku numrat e refugjatëve vazhdojnë të rriten si dhe të hapet një qendër operacionale e OBSH-së në Ukrainë.

Duke folur në një konferencë për shtyp, Kluge ka thënë se pas 13 ditëve nga plasja e luftës, sistemi shëndetësor është nën një presion të madh.

Ai ka thënë se deri tash janë 16 sulme të konfirmuar mbi qendrat mjekësore në Ukrainë./ KultPlus.com

Të ngjajshme